Referenssit

Mitä me olemme saaneet aikaan vuosien varrella, tässä pieni kooste matkaltani (by Sakke) tapahtumista, jotka me olemme luoneet!  

2019

KTM ADVENTURE RALLY palaa Suomen moottoriurheilu kartalle.. 

Tapahtuman lähtö tapahtuu perjantaina 19. heinäkuuta 2019 Oulusta. Reitti: Oulu - Raajärvi - Ranua - Oulu 19 - 21.7.2019

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille adventure pyörille ja adventure harrastajille, miehille / naisille, riippumatta siitä, minkä merkkisellä pyörällä ajat tai mitä taitotasoa edustat !! 

Majoitukset Raajärvellä Mainarissa kaivos kylässä ja Ranuan hotelli Ilveslinnassa.

KOKO PERHEEN Talvitapahtuma 2019 

Varkauden moottoriurheilukeskuksella tapahtumassa ohjelmaa vauvasta vaariin. Minispeedway rata on jäädytetty luistelu kuntoon, jossa Warkis ja WP-35 pelaajat pitävät koko perheen luistelu koulua. Luisteluradalla, myös kansainvälisesti menestynyt Markku Levänen esittelee potkukelkkailua. Suomen Ladun lasten ja aikuisten hiihtokoulut. Pulkat, liukurit mukaan, sillä alueella on myös pulkkamäki. Tapahtumassa hiihdetään myös 101min hiihto, johon voi osallistua ilmaiseksi. Hiihtäjien kesken arvotaan tavarapalkintoja. Pääpalkintona Varkauden Kaupungin lahjoittama 101€. Alueella on esillä mm. Varkaus Racing Team kilpailukalustoa, talvipyöräilyä, suksia, voiteita yms. Tapahtuman järjestää yhteistyössä: Warkauden Kaupunki, Varkaus Racing Team ry, Varkauden Latu ry ja Leppävirran Viri ry. Liikenteen ohjauksesta vastaa Autoliitto Varkaudenosasto. Tapahtuman avajaispuheen pitää Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari klo.10.00. Ankkuriterassin kahvilapalvelut avoinna tapahtuman ajan.

YHTEISTYÖ ON VOIMAA!

2018

FIME SPEEDWAY U19 INDIVIDUAL EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINAL 2018

Kilpailun kokonaisjärjestelyt, aina kilpailun järjestely oikeuksien anomisesta kansainväliseltä lajiliitolta, loppusiivoukseen saakka. 

Toimin sekä kilpailun promoottorin ja kilpailun johtajana, vastaten kilpailun kaikista osa-alueista että sen taloudesta.

Kilpailussa oli edustettuna kymmenen Euroopan valtiota, joiden osallistujien ja huolto-organisaatioiden hyvinvointi kilpailun aikana on yksi tärkeä osa-alue talousalueen tunnettavuuden ja markkinoinnin kannalta. Hyvä yhteistyö talousalueen yrittäjien kanssa on yksi perusasia, joka auttaa meitä toteuttamaan vastaavia tapahtumia myös tulevaisuudessa. 

Iso kiitos kuuluu myös Varkaus Racing Team ry:n vapaaehtoistyöntekijöille, ilman teidän panosta emme olisi tähän pystyneet.

ANKKURITERASSI ja SOSIAALITILA Projekti

2017-2018 Varkauden Speedway Stadionin kehitysprojekti, jossa Varkaus Racing Team ry rakensi Varkauden Kaupungin Moottoriurheilukeskuksen alueelle kokous-, kahvila- ja sosiaalitiloja 103m2.

Projektissa etsittiin kustannusteknisesti sopiva ratkaisu, jolla oli mahdollista toteuttaa kansainvälisten arvokisojen vaatimat kokous- ja sosiaalitila ratkaisut alueelle. Projektin rahoitus toteutettiin Leader yhteistyössä  Kehittämisyhdistys Mansikka ry ja omaSp Joroinen kanssa. 

Projektissa haluttiin mahdollistaa rakennusten ja alueen kokonaisvaltainen ja ympärivuotinen käyttö eri urheilu- ja vapaa-ajan toimintoihin, jolla voidaan samalla nostaa alueen käyttöastetta. 

BALTIC SPEEDWAY LIIGA 

Olin jo usean vuoden ajan keskustellut eri kansainvälisten toimijoiden kanssa Speedway Juniori Liigan perustamisesta. Idean perusajatus oli luoda järjestelmä auttamaan nuoria kuljettajia saamaan kansainvälistä kilpailukokemusta, joka edistäisi heidän urheilu uraansa. Järjestelmän tarkoitus on tarjota kuljettajille väylä kehittyä, joka loisi heille paremmat mahdollisuudet kilpailla, niin omissa maajoukkueissaan, kuin myös kasvattajaseuroissaan.

Ensmmäisenä vuonna sarjaan ilmoittautui mukaan seitsemän (7) joukkueita viidestä (5) eri Balttian maasta, Suomi, Viro, Latvia, Venäjä ja Ukraina.

  • FIN, Varkaus Racing Team 1 & 2
  • EE, J&U Speedway Team
  • LAT, Auskelis Riga, Jauniba Daugavpils
  • RUS, NEVA Speedway, St Petersburg 
  • UA, MIR, Roivine

Sarjassa ajettiin viisi (5) osakilpailua speedwayn pariajo taulukolla ja mestaruuden voitti Jauniba Daugavpils, VRT 2 ollessa toinen  ja VRT1 kolmas. Liigan henkilökohtaisen mestaruuskilpailun voittajaksi ajoi Antti Vuolas FIN, Danil Kolodinsky LAT ollessa toinen ja Ernest Matjusonoks LAT ajaessa kolmanneksi. 2018 kaudella sarjassa ajoi kaksikymmentä (20) kuljettajaa.

Kaudelle 2019 sarjaan tulee mukaan myös henkilökohtainen 250cc luokka.


VRT & 360 JUNIOR CUP

Vuonna 2017 olin aloittanut pohjatyön Minispeedwayn sarjan aikaan saamiseksi Suomeen yhdessä Viron Tabsalun kerhon kanssa. Talven ja kevään aikana sain sovittua järjestelyt, kuinka suomalainen moottorikerho voi järjestää kilpailun Virossa, Suomen Moottoriliiton SML kilpailuluvalla. Sovin myös Eestin Moottoriliiton EMF kanssa yhteistyöstä ja sarjan järjestämisestä yhdessä eestiläisen 360 Motorsport kerhon kanssa. Näin syntyi VRT & 360 Junior Cup, jossa ajettiin kuusi osakilpailua (6), joihin osallistui 21 kuljettajaa.

JÄÄSPEEDWAY POHJOISMAIDEN MESTARUUS 2018

Jääspeedwayn PM kilpailut järjestettiin Varkauden Speedway Stadionilla. Kilpailut saivat suurta kiitosta mm. Ruotsalaisten GP kuljettajien taholta, jotka kehuivat järjestelyjä paremmiksi kuin joissakin GP kilpailuissa. Pohjoismaiden mestaruuden voitti Martin Haarahiltunen.

2017

Vuoden 2017 Projektit

2017 keskityin Varkaus Racing Team ry:n turvallisuus- ja ympäristötoimintojen kehittämiseen. Projekteissa keskityttiin luomaan lain ja kestävän kehityksen mukaiset toiminta ympäristöystävälliset tavat stadion alueen kehittämiseen vastaamaan, niin kansallisia kuin kansainvälisiä vaatimuksia.

Turvallisuusasiakirja oli yksi osaprojekti, jossa laadin kuluttajaturvallisuuslain mukaisen turvallisuusasiakirjan. Dokumentti on kattava selvitys VRTn hallinnoiman alueen turvallisuusasioista, jota kertyi noin 40 sivua.

Meluselvitys Varkauden Kaupungin Moottoriurheilukeskuksen uutta ympäristölupaa varten. Varkauden Kaupunki tilasi meluselvitys simulaation DESTIA Infra Oyltä. Toimin projektissa kaupungin puolesta koordinoimassa projektia, että se tulee vastaamaan vaatimuksia pitkälle tulevaisuuteen. Hankin projektin käyttöön kaikki Suomessa tehdyt moottoriratojen meluselvitykset, äänispektrit ja mittaukset. Saimme erittäin edustavan simulaation meluselvitykseen. Kesällä 2018 tehdyt kuulonhuoltoprojekti kenttämittaukset todistivat simulaation oikeellisuuden.

Moottorikelkkarata projekti on pitkän aikavälin hanke (10v), jossa hyödynnetään komposti jätettä. Hanketta tehdään tiiviissä yhteistyössä Varkauden Kaupungin omistaman Keski-Savon Vesi Oyn kanssa. Hankkeessa hyödynnetään käyttämällä syntyvä kompostijäte moottoriurheilukeskukseen rakennettavan moottorikelkkaradan rakenteisiin ja maisemointiin. Radan rakenteisiin sijoitetaan myös Varkauden ammattikoulun ja sairaalan purettavia betonirakenteita. Jatkamme KiSS Varkaus kestävänkehityksen ohjelmaa ja olemme edelläkävijä Suomalaisessa moottoriurheilukeskuksen  rakentamisessa.

Valtakunnallisesti merkittävä liikuntapaikka oli vuoden 2017 projekti, joka konkretisoitui 2018, kun Pohjois-Savon maakuntahallitus merkitsi Varkauden Moottoriurheilukeskuksen maakuntakaavaan valtakunnallisesti merkittäväksi liikuntapaikaksi.

IMATRAN AJOT RATATURVALLISUUS

Vuonna 2017 teimme sopimuksen Imatran Moottorikerhon IMK kanssa Imatran Ajot IRCC tapahtuman rataturvallisuuden turvaamisesta No Pain Barriers A+ turva-aidoilla. Yhteistyö jatkuu.

2016

2016 FIME SPEEDWAY U21 INDIVIDUAL CHAMPIONSHIP SEMIFINAL #3

Projekti johon VRT SAFETY Air Fence projekti tähtäsi, mahdollistaa kansainväliset speedway kilpailut Suomessa!

Vastasin kilpailun kokonaisjärjestelyistä aina kilpailun järjestely oikeuksien anomisesta kansainväliseltä lajiliitolta, loppusiivoukseen saakka.

Toimin sekä kilpailun promoottorina, apulaiskilpailunjohtajana ja Juryn sihteerinä, vastaten kilpailun kaikista osa-alueista että sen taloudesta.

KiSS Varkaus Kestävänkehityksen ratahanke

VarkausRacing Teamin Varkauden Speedway Stadion alue on maailman ainut kierrätysmateriaaleista rakennettu rata- ja moottoriurheilualue. Rata-alue sijaitsee entisen Varkauden kaupungin kaatopaikan päällä joutomaa-alueella, jolle ei voi kaavoittaa asutusta. Rata-alue on eristetty, täytetty ja maisemoitu Varkauden Kaupungin omistaman Keski-Savon Vesi Oy:n kompostoidulla yhteiskuntajätevesien kiintoaineella ja maa-aines jätteellä. Radan meluvallit on rakennettu ja suunniteltu absorboimaan melua tehokkaasti. Rata-alueen katsomo vallien salaojitus on toteutettu Riikinvoima Oyn kaukolämpöputkien kaivujäte kiviaineksella. Alueen tiet ja pysäköintialueet on päällystetty Varkauden Kaupungin katujen parannus kohteista vapautuneella sora-aineksella ja asfaltti murskeella. Rata-alueella on kattava kierrätys järjestelmä.

Varkaus Racing Team palkittiin 2016 FIM KiSS Award ensimmäisellä palkinnolla yhdessä Circuit de Barcelona-Catalunya ja Autodromo Internazionale di Mugello kanssa. 

JÄÄSPEEDWAY SM FINAALI 2016

Jääspeedwayn Suomen mestaruus finaali oli testi kerhon vapaaehtoistyöntekijöille, kuinka toimimme isojen kilpailujen järjestelyissä.


2105

VRT SAFETY Air Fence projekti

Olimme jo jonkin aikaa keskustelleet Air Fence (APD) eli ilmaturvalaitojen hankkimisesta Suomeen. Turvalaidat ovat FIM vaatimus kansainvälisissä speedway kilpailuissa, ja myös kansallinen vaatimus useimmissa eri valtioissa. APD turvalaitojen hankinta mahdollistaisi kansainvälisten kilpailujen järjestämisen Suomessa, joka on perusedellytys, mikäli haluamme kehittää lajia ja saada sille näkyvyyttä. Olin jo päättänyt sitoutua Junior Academy toiminnan kautta kehittämään ja auttamaan ratalajien tunnettavuutta ja lisäämään harrastaja määrää, ja tämä mittava projekti oli merkittävä askel Suomen speedway- ja ratalajiurheilun suosion nostamiseksi ja tukemiseksi. 

Projektin rahoitus oli asia, joka piti ratkaista. Tein määrätietoisen suunnitelman projektirahoitukseen hankkimiseksi, joka mahdollisti projektin toteutuksen. Syksyllä 2015 SML lajipäivillä julkaisimme ilmoituksen ilmalaitojen hankinnasta ja että olemme anoneet FIME U21 Speedwayn semifinaali kilpailua Varkauteen. Hankkeen rahoitus toteutettiin Leader yhteistyössä Kehittämisyhdistys Mansikka ry ja omaSp Joroinen kanssa. 

No Pain Barriers A+ turvalaidat olivat maailman ensimmäiset uuden FIM vaatimuksen mukaiset turvalaidat. Lähetys saapui Suomeen 3.2.2016 MP 2016 näyttelyyn, ja olimme vastaan ottamassa lähetystä SML toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist kanssa. Turvalaidat pääsivät heti töihin ja turvasivat MP 2016 messuilla, Euroopan suurimman sisä koeajoradan turvallisuuden. Yhteistyö MP messujen kanssa jatkuu.

SPEEDWAYN ja RATALAJIEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA

Aloitin 2015 yhdessä Aake Mustosen kanssa määrätietoisen Speedwayn ja ratalajien kehittämisen Suomessa. Junior Speedway Academy oli projektin ensimmäinen askel, ja hankin projektille kolme (3) Minispeedway kummi pyörää. Innostus asiaan nousi ja kummi pyörien määrä kasvoi, nykyisin niitä on jo seitsemän(7).  Mukaan saatiin myös Minna Karvonen joka alkoi huolehtia juniorien fysiikka valmennuksesta. Minnalle tehtiin valmentajan koulutussuunnitelmat ja hankin projektille OKM rahoituksen. Osallistuimme myös Vekara Varkaus tapahtumaan Speedway paja toiminnalla ja kolmen päivän aikana meillä oli 248 kokeilijaa ja yli 450 ajokertaa. SML päävalmentaja Tomi Konttinen kävi myös tutustumassa tapahtumaan. Vekara Varkaus tapahtuma tuotti myös uusia kuljettajia Junior Academy toimintaan, ja olimme mukana myös 2017 Vekara Varkaus tapahtumassa. VRT & 360 Junior Cup on jatkumoa tälle toiminnalle.

HELLAS RALLY 2015

Rally Raid Team FiNLAND Hellas Rally 2015 Projektin. Suunnittelin projektin kokonaisjärjestelyt ja vastasin kokonaisuudessaan koko projektista: suunnittelu, logistiikka ja kuljetukset, muonitus, huolto, majoitukset tiedotus jne. 

2014

SERRES RALLY 2014

Rally Raid Team FiNLAND Serres Rally 2014 Projektin. Suunnittelin projektin kokonaisjärjestelyt ja vastasin kokonaisuudessaan koko projektista: suunnittelu, logistiikka ja kuljetukset, muonitus, huolto, majoitukset tiedotus jne. Toimin myös kuljetusauton kuljettajana 


KTM ADVENTURE RALY 2014

Nurmes 

ALBANIA RALLY 2014

Rally Raid Team FiNLAND Albania Rally 2014 Projektin. Suunnittelin projektin kokonaisjärjestelyt ja vastasin kokonaisuudessaan koko projektista: suunnittelu, logistiikka ja kuljetukset, muonitus, huolto, majoitukset tiedotus jne. 

2013

KTM ADVENTURE RALY 2013

TUAREG RALLY 2013

Rally Raid Team FiNLAND ensimmäinen aavikko ralli ajettiin Tunisian Saharassa. Olin vastuussa projektin kokonaissuunnittelusta, logistiikasta, muonituksesta, huollosta jne. Mukana oli kansainvälinen joukko kymmenen (10) moottoripyörää, FIN 5, EST 3, CH 1, D 1, kaksi autokuntaa (2) FIN, yksi ATV (FIN) ja 18 huolto henkilöä (FIN, EST, D, NL). Kuljetuskalustona oli yksi rekka ja yksi kuorma-auto. Henkilökuljetukset Tunisiassa hoidettiin kahdella henkilöautolla ja pikku bussilla. 

2012 - 2015

KTM ADVENTURE RALLY FINLAND

Olin jo kauan ollut suuri aavikkoralli fani ja 2011 hankkinut aidon KTM 660 RR Dakar pyörän. 

Suunnittelin navigointi rallin järjestämistä Suomessa ja olin jo DUSTY BUTT 1000K tapahtumaan tehnyt reittikirjat, joiden ohjeilla reitti ajettiin läpi.

Määrätietoista suunnittelua ja tapahtuman ideointia, josta muodostui esitys. Tämän esityksen kanssa aloitin etsimään mahdollisia yhteistyökumppaneita ja sovin tapaamisia. Kova ja määrätietoinen työ kannatti ja pääyhteistyökumppaniksi tuli KTM Nordic Oy, jonka kanssa sovimme linjat kuinka mennään.

Sitten alkoi todellinen työ reittien ja rallin järjestämiseksi. Ajoin kevään ja alkukesän 2012 aikana n. 12 00km reitti tiedusteluja, valmistin >100 metriä reittikirjaa, aikataulutin reitin aikakortille, kilpailutin majoitukset ja ruokailut, jne. Tämän lisäksi täytyi vielä hoitaa vapaaehtoiset talkootyöläiset AT ja TC pisteille, tehdä tuloslaskenta ja monta muuta asiaa. KTM Adventure Rally järjestettiin 2012 - 2015. Rallyn osallistui vuosittain 50-80 kuljettajaa, Yhteistyö KTM Nordic kanssa jatkuu ja suunnittelussa on uusi Ralli.

DUSTY BUTT SS1000

Dusty Butt 1000 ajon suunnitteluun, reitti testaukseen ja tarkastusprosessin varmistamiseen meni kolme vuotta, mutta tein siitä mahdollista Suomessa! 

Tämän ajon oli suorittanut vain 32 henkilöä maailmassa. Suoritukset oli tehty Etelä-Afrikassa, Australiassa ja USAssa, jossa päällystämätöntä tietä riittää. Tutkimusteni perusteella ajoimme testiajon 1000km vuonna 2011 ja vakuutuin että tämä on mahdollista. Ajon suoritti hyväksyttävästi kahdeksan (8) osallistujaa. 

Dusty Butt SS1000 Took me three years of design, test run a route and discussions on the inspection process with IBA. But I did make it possible! 

This Dusty Butt 1000 riding had completed only 32 people in the world. The trips were made in South Africa, Australia, and the USA, where there is enough unpaved road. We drove a 1000km test run in 2011 and I was convinced that this was possible. Eight (8) participants completed the run satisfactorily.#gsh457 #dustybutt #iba

RALLY RAID TEAM FINLAND

Vuonna 2012 perustin RALLY RAID TEAM FINLAND joukkueen. Ensimmäinen aavikkoralli tulis olemaan TUAREG RALLY 2013 Tunisian Saharassa. 


ARCTIC BUTT 1OOO

Nostin taas hieman vaikeusastetta ja koko reitti oli suunniteltu Napapiirin pohjoispuolelle.Sääennuste lupaili lämpötilaksi alle -18°C, mutta se ei aivan koko matkalle toteutunut.

Reitti: Levi - Kilpisjärvi - Kolari - Inari - Utsjoki - Ivalo - Sodankylä - Napapiiri - Sodankylä - Levi 


2011

KOLA TOUR 2011

Kun tekee mieli tehdä jotain uutta ja etsiä uusia ajamattomia polkuja on Kuolan niemimaan valloitus retki siihen oiva kohde. Tämäkin seikkailu oli jo ajettu paperilla monta kertaa, mutta realistin toteutus oli vielä tekemättä. Innoituksen reissun toteuttamiseen antoivat Saksalaiset ja Hollantilaiset ystäväni, jotka halusivat päästä mukaan. Kuten kaikilla asioilla, on matkalla tuolle alueelle omat haasteensa, jotka on otettava huomioon. Ilmasto-olosuhteet ja paikallinen tieverkosto asettavat omat haasteensa ja matkalla voi olla monta muutakin mutkaa.  

DUSTY BUTT 1000K

Olin tehnyt neljä (4) vuotta tutkimus- ja kartoitustyötä selvittääkseni oliko Suomessa mahdollista ajaa 1000 mailia sora pinnalla 24 tunnin aikana? Tämä oli testiajo, olisiko aikataulu sääntöjen mukaan mahdollinen Suomessa. Koska ajo perustuu tasaiseen nopeuteen, eikä ylinopeutta saa ajaa, oli reittisuunnittelu erittäin ratkaisevassa osassa ajon onnistumista. Ajettu reitti ja nopeudet tarkastettiin ajon jälkeen GPS lokista. Tapahtumaan osallistui 16 ajajaa Suomesta ja Ruotsista.

POLAR BUTT 2011 

Päätin vähän vaikeuttaa tapahtumaa ja valitsin reitiksi Nordkapp - Lahti - Joroinen 1614km / 24h. Matkaan lähti neljä kuskia ja kolme heistä ajoi perille vaaditussa 24h ajassa. Reissu oli tähän asti kylmin, mitä olen koskaan ajanut. Lämpötila Saariselälle tankkaukseen tullessa oli laskenut -32°C. Tähän lämpötilan kun yhdistetään 100km/h tuuli kerroin, on vaikuttava lämpötila, noin -60°C. Käytin kahta kypärähuppua päällekkäin, mutta silti oli kylmä. Ouluun saavuttaessa oli lämpötila noussut -24°C joka tuntui melkein kesältä. Jaska FIN, Hamppe SWE ja Sakke FIN.

2010

FIN2PAMIR

Matka itäisiin maihin, jota olin suunnitellut jo vuosia. Tämä 24 000 km matka joka tehtiin osaksi hyvien ystävien kanssa, toteutti yhden osan omista adventure haaveistani, mutta niitä on vielä jäljellä. Nykyisin toteutan pääasiallisesti muiden haaveita luomillani matkoilla, koska tiedän kuinka se tehdään todellisuudessa. Life for ride, and Ride for live on motto joka kantaa kauas!

ICE BUTT 2010 Maailman ensimmäinen yhtäjaksoinen 1000 mailin ajo 24 tunnissa termisen talven aikana.

Aloitimme 1627 km pituisen yhtämittaisen ajon: MP2010 Lahden Messuhalli reittinä Lahti - Kuusamo - Kemijärvi - Rovaniemi (Napapiiri) - Jyväskylä - Heinola - Lahti.

Matkaamme seurattiin ONLINE 24h ja päädyimme lopuksi MP2010 messujen päälavalle Mato Valtosen haastateltavaksi. Sakke Häyrinen, Johan Grönholm, Mika Ålander, Raimo.

1976 - 1986

Ajoin speedwaytä harrastukseksi työn ja opiskelun ohessa. Varkauden Moottoripyörä Urheilijoiden VarkMPU Puumat, Ankkurit ja Lahden Moottorikerhon Haukat joukkueissa.

Järjestin jo tuolloin harjoitusleirejä mm. 1982 keväällä Tanskan Amagerin ja Slangerupin radoille.